FODISZ ünnepélyes tanévnyitó 2016. szeptember 27.

További képek A Fogyatékkal Élők Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége, 2016. szeptember 27-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg a 2016-17. tanévet. Ezen az eseményen került sor az előző tanév legeredményesebb diáksportolóinak díjazására. Iskolánkból Jenes Virág a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán, atlétika sportágban szerzett 3 arany és 1 bronzérméért, Simon Felicita, Nemzetközi Csörgőlabda Tornán elért 1. helyezéséért lett az év diáksportolója. Ugyanezt a megtisztelő címet kapta Lipót Angelika és Molnár Norbert, akik a Látássérültek Országos Diákolimpiai Úszóversenyen szerepeltek kimagaslóan. Mindegyikükre büszkék vagyunk és gratulálunk teljesítményükhöz.


Európai Diáksport Napja – Magyarország

További képek 2016. szeptember 30-án első alkalommal csatlakozott iskolánk az Európai Diáksport Napja - Magyarország programjához.
A Testnevelési munkaközösség szervezésében játékos feladatokat teljesítettek az gyerekek 120 percen keresztül. Különböző helyszínen célba dobtak, akadályokat küzdöttek le, bombázót játszottak. Váltóverseny keretében lelkesen gyűjtögették a karikákat és a betűket, amelyekkel a riói olimpiát idéztük fel. Vidám perceket okozott a lufik levegőben tartása is. A tanuló ifjúság és néhány vállalkozó pedagógus a program zárásaként 2016 m futottak az iskola udvarán kijelölt pályán. Az kellemes időjárásnak, a szervezők és a nevelőtestület együttes munkájának köszönhetően nagy sikert aratott program.


ISKOLAI ATLÉTIKAVERSENY

További képek Helyszíne: Budapest, Miskolci u.77.
Ideje: 2016.október 3-4.
2016.október 3.-án és 4.-én tartottuk az első versenyünket. Nagyon nagy érdeklődéssel várták, kicsik és nagyok. Az alsósokat 32 versenyző képviselte, míg a felsősök 36-an vettek részt a versenyen. Minden évben osztályonkénti váltóversennyel nyitjuk meg a versenyt, amelyre már nagyon készülnek tanulóink. Az alsó tagozaton: 30 méter síkfutás, távolugrás és kislabda hajítás versenyszámokban mérték össze erejüket tanulóink. A felsősök versenyét az időjárás kicsit módosította. Az eső miatt két versenyszámot a tornateremben bonyolítottunk le: 100 m ingafutást és helyből távolugrást. A kislabda hajítás és a 400 m terepfutást a sportudvaron. Tanulóink nagyon élvezték a megváltozott versenyszámokat és a kissé zord idő sem tántorított el senkit a hosszú távfutástól. A legeredményesebb osztály: alsó tagozaton a 4.a osztály, felső tagozaton a 8.b osztály lett, melyet egy - egy tortával jutalmaztunk, a legeredményesebb versenyzőket egy-egy kicsi kupával. Legeredményesebb alsó tagozatos lány versenyző: Szakmáry Fruzsina 4.a osztályos tanuló, fiú versenyző :Mészáros Levente 1.b osztályos tanuló. Legeredményesebb felső tagozatos lány versenyző: Kiss Vivien 5.c osztályos tanuló, fiú versenyző : Adi Endre 6.b osztályos tanuló.


SPAR Futás

További képek Időpont: 2016. október 8. 11.45 óra
Helyszín: Hősök tere
Az idei Spar Maraton FODISZ Futóversenyen iskolánk tanulói közül 8 gyermek vett részt akik a rendezvényen saját futó pólót és rajtszámot kaptak, amelyet emlékül haza is vihettek. A gyerekek kísérői a testnevelési munkaközösség tagjai voltak: Nyilasiné Brezovszky Andrea és Fux Rita. A versenytáv ebben az évben is 400 m futást jelentett a rajhoz állóknak. A távot a gyerekek könnyen teljesítették, egymást és másokat is segítve a verseny alatt. A futás után a FODISZ képviselője közös képet készített a megjelent futókról, majd a program végén, ebédre hot-doggal vendégelték meg a versenyzőket.

Résztvevők:
1. Dusza Maura 8.b
2. Simon Szonja 8.b
3. Nagy Nikolett 7.b
4. Molnár Norbert 7.a
5. Hollós Botond 7.a
6. Matula Petra 7.c
7. Matula Zsuzsanna 5.c
8. Matula Éva 5.b


Mozgásjavító Kupa- Úszóverseny 2016. október 15.

A Mozgásjavító Gyermekközpont már a 8. tanévben indítja el 4 fordulós Mozgásjavító Kupa – úszóversenyét. Látássérült és mozgáskorlátozott diákok 2016. október 15-én első alkalommal szálltak vízbe. Intézményünkből 7 gyermek kezdte meg versenyzését, akik nagyon lelkesen küzdöttek. További 3 fordulón bizonyíthatják úszásteljesítményüket és fejlődésüket, hiszen érem a májusi versenynap után kerül a nyakukba.


„Nemecsek-kupa”

További képek 2016. november 14-én hétfőn zajlott le a Vörös ingesek és a Pál utcaiak közti csörgőlabda mérkőzés. A meccset nagy küzdelemmel a Vörös ingesek csapata nyerte 14-13-ra. Nagyon élvezetes játékba sikerült bevonni iskolánk legfiatalabb csörgőlabdázóit és szurkolóit is. Mindkettőjüknek van még mit tanulni.

’Vörös ingesek”

’Pál utcaiak”

Simon Felicita

Dusza Maura

Lakatos Jázmin

Simon Szonja

Antal Bence

Vágó Alíz

Adi Endre

Rostás Zsolt

Radics Dávid

Grétsy-Kováts Bodó

Mátyus Károly

Mózes Gábor


Mikulás kupa – 2016. december 5.

Az idei év Mikulás kupa játékos, ügyességi vetélkedőn 77 tanuló vett részt az iskolából. Az alsó tagozaton 41, felsőben pedig 36-an álltak rajthoz. A gyerekek a verseny végén érmeket és télapó csokit vihettek haza, megérdemelt jutalomként. A gyerekek a játékos feladatokat lelkesen, a legjobb tudásuk, ügyességük szerint teljesítették.Sportversenyek

Megnevezés

Dátum

Felelős

Csörgőlabda bajnokság

01.14-15

Bodányi L.

Csörgőlabda bajnokság

02.18-19

Bodányi L.

Mozgásjav. Kupa

03.11

Testnev. MK.

Úszóverseny alsós

03.20

Kovácsné F. B.

Úszóverseny felsős

03.21.

Kovácsné F. B.

Csörgőlabda bajnokság

03.25-26

Bodányi L.

Látássérültek úszóolimpiája

04.22.

Kovácsné F.B.

Rajzverseny szavazás

05.03.

Matekverseny

05.04.

Kósa I.

Csörgőlabda bajnokság

05.06-07.

Bodányi L.

Mozgásjav. Kupa

05.06

Testnev. MK.

Iskolai csörgőlabda verseny

05.08.

Bodányi L.

Barátságos úszóverseny

05.23

Kovácsné F.B.

Csörgőlabda bajnokság

06.10-11

Bodányi L.

Atlétikai diákolimpia

06.10.

Bodányi

  • Támogassa intézményünket 1%