Sportversenyek

FODISZ ünnepélyes tanévnyitója, 2017. szeptember 19.

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2017. szeptember 15-én ünnepélyesen megnyitotta az új tanévet. Több felszólaló mellett, Szabó László elnök úr elismerően beszélt arról, hogy a tavalyi tanévben több mint 10.000 fogyatékkal élő sportolót vontak be különböző versenyeikbe. A versenyek között 49 diákolimpiai döntőben 2500 diák vett részt.
A FODISZ elismerésben és jutalomban részesítette a 2016/17-es tanévben legeredményesebben szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat. Iskolánkból Lipót Angelika 6.b,úszásban, Matula Éva 6.b,- és Szakmáry Fruzsina 5.a atlétika, Rostás Zsolt 8.b csörgőlabda sportágakban nyújtott teljesítményükért kaptak jutalmat. Henye Rita, Kovácsné Fülöp Beáta, Bodányi Levente testnevelők felkészítő munkáját oklevéllel ismerték el. A Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Molnár-Bánffy Kata elnöki tanácsadó, négy tv-készüléket adott át a FODISZ-nak, aki a legaktívabb oktatási intézményeknek ajándékozta további felhasználásra.
Az ajándékba kapott tv-készülék gyengénlátó tanulóink minőségi oktatását fogja segíteni.

Európai Diáksport Napja, 2017. szeptember 29.

Iskolánk második alkalommal csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség felhívásához. A testnevelési munkaközösség szervezésében iskolánk diákjai 2 órás mozgásprogramon vettek részt. Alsó és a felső tagozatosok is az első órát ügyességi sor- és váltóversenyekkel töltötték. A pedagógus kollégák és a pedagógiai asszisztensek aktív részvételükkel és segítő tevékenységükkel erősítették a csapatok sikeres versenyzését. Volt a játékok között nagylabda vezetése, dobása, karika áthajtás, babzsák tolása bottal és többféle páros feladat is. Mindenki nagy örömmel játszott és lett győztes az óra végén. A versenyfelhívásban szereplő egyetlen kötöttséget, akadályfutásként teljesítették a program résztvevői. 2017 métert- legalább 5 kör teljesítése- az iskola udvarán akadályok leküzdésével futották végig a gyerekek és a kollégák.

A nap sikerességét a sok mosolygó és nevető arc jelezte.

  • Boldog Iskola
  • Támogassa intézményünket 1%