Sportversenyek

Látássérültek Országos Diákolimpiai Atlétikaversenye

2018. június 02. Győr

További képek

A FODISZ által szervezett Országos Atlétika Diákolimpiai Döntő ebben az évben, Győrben zajlott. Tizenhat versenyzővel indultunk az év legjelentősebb atlétika versenyére. Ott csatlakozott hozzánk 4 integráltan tanuló látássérült versenyző.

Nagyon szép helyszínen, színvonalas versenyrendezéssel egy sikeres versenyt tudtatunk magunk mögött. A három korcsoportban, négy- négy versenyszámban mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket tanulóink.

Diákjaink mindegyike éremmel tért haza, ki kevesebbel ki többel.

Sportolóink: Mózes Gábor, Lipót Adrián, Mata Albert, Kelecsényi Gergő, Rostás Zsolt, Bán Rajmond Xavér, Schlenker Gergő Oláh Fanni, Dugár Dóra, Dági Dalma, Matula Zsuzsanna, Matula Éva, Kiss Vivien, Barna Emese, Dobóczki Alisa, Mércse Vanessza.

Barátságos Úszóverseny

További képek

A tanév utolsó úszóversenyére került sor május 29-én. 8 hallássérült és 7 látássérült diák mérte össze egész éves felkészülésének eredményességét úszás sportágban.

A hagyományos Barátságos Úszóversenyen 50m-t teljesítettek az úszók gyors, hát, mell technikával. A verseny zárásaként 4x25m szabadváltóban, a két iskola versenyzőiből vegyesen összeállított csapatok szoros küzdelemben árán osztoztak a dobogó egyes fokain. Az egyéni számokban elsősorban iskolánk tanulói diadalmaskodtak. A részvevők sok-sok érem gazdagodtak és két iskola jóvoltából apró ajándékokban is részesültek.

Sportolóink: Matula Zsuzsanna, Matula Éva, Lipót Angelika, Barna Emese, Tarján Kata, Molnár Norbert, Hollós Botond Grétsy-Kováts Bodó Legeredményesebb gyengénlátó tanuló Molnár Norbert lett, míg a Török Béla iskolából érkezett sportolók közül Szanyi Szabolcs gyűjtött a legtöbb érmet.

Mozgásjavító Kupa - Záróforduló

További képek

A Mozgásjavító Kupa, FODISZ támogatással, már IX. éves múltra tekint vissza. A Mozgásjavító Diák Sportegyesület, látássérült és mozgáskorlátozott sportolók részére hirdeti és szervezi meg ezt az úszóversenyt.

A 2017-18-as tanév elején 12 úszóval (Matula Éva, Lipót Angelika, Matula Petra, Barna Emese, Tarján Kata, Molnár Norbert, Nagy Nikoletta, Grétsy-Kováts Bodó, Hollós Botond, Molnár Norbert, Antal Bence, Bogdán István) vágtunk neki a 4 fordulóból álló küzdelmeknek.

Az értékelés alapja, hogy versenyszámonként legalább 4 induló legyen, és 2 versenynapot teljesítsen. Minden résztvevőnknek gratulálunk az egész éves munkájáért, hiszen rendszeresen keményen dolgoztak edzéseken, időeredményeik folyamatosan javultak.

Az 50m szabadváltóban csapatunk a Vasas úszóit megelőzve az MDSE váltója mögött a dobogó második fokára állhatott. Matula Éva, Lipót Angelika, Antal Bence, Molnár Norbert, Grétsy-Kováts Bodó alkotta csapatnak köszönhetjük ezt a szép sikert.

Sportoló

50 mell

50m gyors

50m hát

Kupa

Matula Éva

5.

1.

6.

hát

Lipót Angelika

-

-

-

-

Matula Petra

9.

4.

9.

-

Barna Emese

10.

6.

4.

-

Tarján Kata

8.

5.

8.

gyors

Molnár Norbert

3.

4.

1.

-

Grétsy-Kováts Bodó

6.

7.

5.

-

Hollós Botond

7.

9.

9.

-

Antal Bence

1.

2.

4.

-

Látássérültek Országos Diákolimpiai Úszóversenye

További képek

Gyengénlátó Diákok Sportegyesületének szervezésében 2018. április 7-én került megrendezésre a Látássérültek Országos Diákolimpiai Úszóversenye, amelynek a Mozgásjavító Gyermekközpont adott otthont.

Ezt az egyedül a látássérülteknek kiírt úszóversenyt minden évben a FODISZ rendezésében sikerül megvalósítani. A 26 fős versenyzői létszám nagy többségét a GYDSE sportolói alkották, de érkeztek az ország számos területéről résztvevők.

Ezen a napon a rajthoz állók korcsoportjuknak megfelelően 25m, 50m és 100m-t teljesítettek szabad, hát és mellúszásban. Az egyéni versenyszámok mellett a 12 év alatti úszók 4x25m szabadváltóban, míg az ifjúsági versenyzők 4x50m szabadváltóban is összemérhették úszástudományukat.

Az eredményhirdetésen, jelen volt Toponári Gábor a FODISZ ügyvezető elnöke, Temesi Ágnes a Gyengénlátók Intézményének iskolaegység-vezetője, valamint az 1996. nyári olimpiai játékok úszó olimpikonja Czene Attila. A résztvevők büszkén és örömmel fogadták Atlanta 200m vegyes úszásának olimpiai bajnokától a gratuláló kézfogásokat.

Országos Úszó Diákolimpia - Debrecen

További képek

FODISZ rendezésében ismételten Debrecen adott otthont az Országos Úszó Diákolimpiai versenynek.
A 2018. február 10-ei úszóversenyen, több mint 250 fogyatékkal élő sportoló mutatta meg úszótudását. A futamokban hallás- , látássérült, mozgáskorlátozott, szervátültetett, tanulásban és értelmileg akadályozott, autista, Down szindrómás sportolók teljesítették a korcsoportjuknak megfelelő úszószámokat.
A versenyszervezők a három legeredményesebb versenyzőt nemenként, kategóriánként és korcsoportonként érmekkel díjazták.
A látássérültek kategóriájában 8 tanulónk indult. Minden sportolónk a legjobb tudását nyújtva sikeresen szerepelt. Eredményeink:

Sportoló

25m gyors

25m mell

50m gyors

50m mell

I. korcsoport

 

 

 

 

Kapitár Bettina

I. hely

I. hely

 

 

II. korcsoport

 

 

 

 

Lipót Angelika

 

 

I. hely

I. hely

Balogh Katalin

 

 

II. hely

II. hely

Oláh Fanni

 

 

III. hely

III. hely

III. korcsoport

 

 

 

 

Matula Éva

 

 

I. hely

I. hely

Barna Emese

 

 

II. hely

II. hely

Molnár Norbert

 

 

I. hely

I. hely

Hollós Botond

 

 

II. hely

II. hely

Mozgásjavító kupa úszóverseny

További képek

2017. december 16-án került sor a Mozgásjavító Úszókupa II. fordulójára. Betegségekkel megtizedelt maroknyi csapatunk tagjai, az egyéni versenyszámokban jobb teljesítményt nyújtottak az első fordulóhoz képest. 4x50m szabadváltó csapatunk (Matula Éva, Lipót Angelika, Grétsy-Kováts Bodó, Antal Bence) másodikként csapott célba a Vasas SC úszói mögött. A küzdelmek jövő év tavaszán folytatódnak tovább.

Mikulás kupa

További képek

2017. december 5-én tartottuk iskolánkban Mikulás kupa váltóversenyünket. Az alsó és felső tagozatos gyerekek külön-külön méretettek meg ügyességi feladatokban. Télapózsák hordással kezdtük a játékot, majd csörgőlabdás és lufis ügyességi feladatok következtek. A vetélkedő végén a csapatok érmekkel és télapó csokival lettek gazdagabbak. A felsősök közül 44, míg az alsó tagozatból 39 tanuló állt rajthoz.

Nemecsek-kupa, 2017. november 23.

Iskolánkban már nagy hagyománya van, ennek a csörgőlabda versenynek. Két csapat harcol a győzelemért: a Vörös ingesek és a Pál utcaiak. Ezen a versenyen van lehetősége a legifjabb csörgőlabdázóknak megismerkedni a verseny hangulattal, szabályokkal, a csapat illetve a szurkolók erejével stb. A lelkes szurkolók szinte megtöltötték a termet, de néhány szabálynak megfelelően csendben várták a bírói jelzéseket, hogy együtt örüljenek a csapattal.

További képek

A harcot végül a ’VÖRÖS INGESEK” nyerték meg, a csapat tagjai: Glonci Balázs, Dági Dalma, Nagy Patrik, Mátyus Károly, Mata Albert, Radics Dávid. ’PÁL UTCAIAK”: Grétsy-Kováts Bodó, Jenei Petra, Mózes Gábor, Szikszai Gergő, Horváth Ádám, Mészáros Márk, Horváth Dominik. Minden versenyző élményekkel és ajándékkal zárta a versenyt. A kupát egy évig a nyertes csapat őrzi. Mindkét csapat felkészítője és edzője: Bodányi Levente tanár úr.

Európai Diáksport Napja, 2017. szeptember 29.

Iskolánk második alkalommal csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség felhívásához. A testnevelési munkaközösség szervezésében iskolánk diákjai 2 órás mozgásprogramon vettek részt. Alsó és a felső tagozatosok is az első órát ügyességi sor- és váltóversenyekkel töltötték. A pedagógus kollégák és a pedagógiai asszisztensek aktív részvételükkel és segítő tevékenységükkel erősítették a csapatok sikeres versenyzését. Volt a játékok között nagylabda vezetése, dobása, karika áthajtás, babzsák tolása bottal és többféle páros feladat is. Mindenki nagy örömmel játszott és lett győztes az óra végén. A versenyfelhívásban szereplő egyetlen kötöttséget, akadályfutásként teljesítették a program résztvevői. 2017 métert- legalább 5 kör teljesítése- az iskola udvarán akadályok leküzdésével futották végig a gyerekek és a kollégák.

A nap sikerességét a sok mosolygó és nevető arc jelezte.

FODISZ ünnepélyes tanévnyitója, 2017. szeptember 19.

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2017. szeptember 15-én ünnepélyesen megnyitotta az új tanévet. Több felszólaló mellett, Szabó László elnök úr elismerően beszélt arról, hogy a tavalyi tanévben több mint 10.000 fogyatékkal élő sportolót vontak be különböző versenyeikbe. A versenyek között 49 diákolimpiai döntőben 2500 diák vett részt.
A FODISZ elismerésben és jutalomban részesítette a 2016/17-es tanévben legeredményesebben szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat. Iskolánkból Lipót Angelika 6.b,úszásban, Matula Éva 6.b,- és Szakmáry Fruzsina 5.a atlétika, Rostás Zsolt 8.b csörgőlabda sportágakban nyújtott teljesítményükért kaptak jutalmat. Henye Rita, Kovácsné Fülöp Beáta, Bodányi Levente testnevelők felkészítő munkáját oklevéllel ismerték el. A Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Molnár-Bánffy Kata elnöki tanácsadó, négy tv-készüléket adott át a FODISZ-nak, aki a legaktívabb oktatási intézményeknek ajándékozta további felhasználásra.
Az ajándékba kapott tv-készülék gyengénlátó tanulóink minőségi oktatását fogja segíteni.

  • Boldog Iskola
  • Támogassa intézményünket 1%