Óvodások fejlesztése

 • Egyéni foglalkozások

  Az óvodás korú gyermekek rendszeres egyéni fejlesztése során kiemelt szerepet kap a látásnevelés, látás-mozgás koordináció, a finommozgás és a megfigyelőképesség fejlesztése.
  Szükség esetén logopédiai foglalkozást is biztosítunk.

 • Csoportos iskola- előkészítő foglalkozások

  Az iskolakezdést megelőző tanévben heti rendszerességgel tartunk játékos, csoportos fejlesztő foglalkozásokat óvodás gyengénlátó és aliglátó gyermekek számára. Változatlanul középpontban áll a látásnevelés, különös tekintettel a vizuális gondolkodás-, emlékezet-, képzelet fejlesztésére.
  A foglalkozásokon sor kerül a tanuláshoz szükséges egyéb képességek: pl.: a nagy-és finommozgás, a hallási differenciáló képesség, a téri tájékozódás fejlesztésére is. A foglalkozások második órája mindig testnevelés: torna vagy úszás-előkészítés.

 • Játékkölcsönzés

  Módszertani intézményünkben kb. 800 fejlesztőjáték található. A játékokat gyógypedagógusaink használják a fejlesztő foglalkozásaik során, valamint kölcsönözzük a családok számára.
  A színes, jó minőségű játékokat 3-8 éves korú gyerekek számára ajánljuk. Az óvodások és szüleik gyógypedagógusaink javaslata alapján választanak közülük.

 • Támogassa intézményünket 1%