Szülősegítő programok

Programjainkkal szeretnénk elérni, hogy a szülők és más családtagok tájékozottak legyenek egészségügyi és nevelési kérdésekben, ismerjék a sajátos nevelési igényhez kapcsolódó jogokat és lehetőségeket.

 • Egyéni konzultáció

  A szülők részt vehetnek az egyéni fejlesztő foglalkozásokon, megfigyelhetik, hogyan foglalkozik a gyógypedagógus a gyermekkel, miképpen serkenti meglévő látásának kihasználására, milyen módszerekkel fejleszti képességeit. Utazótanáraink a gyermekek szüleivel rendszeresen megbeszélik a kicsik szemészeti állapotát, javaslatokat tesznek a velük való speciális törődésre.

  Az általános- és középiskolás gyerekek szülei számára utazótanáraink telefonon, e-mailben vagy - előre egyeztetett időpontban – személyesen adnak választ a gyermek látásával, integrált oktatásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

 • Családi hétvégék

  Óvodás gyermekek, 4. és 7. osztályos tanulók és szüleik részére minden évben családi hétvégét rendezünk. A két-három napos rendezvények alkalmat adnak a közös élményszerzésre, hasonló gondokkal küzdő szülőkkel való tapasztalatcserére, a gyógypedagógusokkal, pszichológusokkal való konzultációra.

 • "Szülők iskolája"

  Az iskolakezdést megelőző tanévben a gyermekek részére csoportos iskola-előkészítő- foglalkozásokat szervezünk. Ennek ideje alatt a szülők előre tervezett tematikájú rendezvénysorozaton: szemészeti, nevelési és pszichológiai előadásokon, eszközbemutatón, interaktív szimulációs gyakorlaton vehetnek részt. Szempontokat javaslunk a megfelelő iskola kiválasztásához. Alkalmuk nyílik megismerni a speciális iskola helyi pedagógiai programját, különleges taneszközeit is, valamint tanórát nézhetnek iskolánkban.

 • Kiadványok szülők számára

  "Fejlesztő eljárások óvodáskorú gyengénlátó, aliglátó gyermekek számára" CD Szülőknek és óvodapedagógusoknak készült, ráirányítja a figyelmet a gyermek életében fontos fejlődési szakaszra, a látássérülés szempontjából hangsúlyozottan fejlesztendő területekre.

  "Nevelési tanácsok iskoláskorú gyengénlátó gyerekek szülei számára" CD - ebben a kiadványban összegyűjtöttük a leggyakoribb szülői kérdéseket, s igyekszünk ezekre korszerű válaszokat adni.

  A kiadványok módszertani intézményünkben térítésmentesen átvehetők.

 • Boldog Iskola
 • Támogassa intézményünket 1%