Támogatóink

Intézményünket több alapítvány, vállalkozás, jótékonysági szervezet támogatja. Adományaik jelentősek, a hozzánk járó tanulók oktatási körülményeit javítják, ünnepeit teszik gazdagabbá. A fejlesztő foglalkozásokhoz kapott eszközök az EGYMI-be óvodás fejlesztésre járó apróságok ellátásának minőségét emelik.

Wesselényi Lions Club

A jószolgálati szervezet nagylelkű támogatása rendszeres. A karácsonyi ünnepségeken tanulóink nagy örömmel veszik át az egyéni ajándékokat. Az adományozók az elmúlt karácsonyon különösen a nehéz körülmények között élő gyerekek karácsonyát tették vele fényesebbé. Gyerekeink nevelésében jelentős, hogy a Lionok személyesen adták át a csomagokat. Tanulóink így megismerhettek olyan embereket, akik önként, jószívűen segítenek másoknak. A nagyobb gyerekek ezt az élményt már többször átélhették.
A Wesselényi Lc. tagjai nehéz helyzetben lévő iskolánkat további adományokkal is segítették, egyebek között festékpatronokkal, másolópapírral. Így biztosítani tudjuk a tanárok számára, hogy a megszokott módon, zökkenőmenetesen készíthessék el a tanulóknak az egyéni feladatlapokat.

Jeruzsálemi Szent János Független Lovagrend Ispotályos Lovagjai

A világ egyik legrégibb lovagrendjének képviselői hosszú évek óta támogatják iskolánkat. Értékes sportszerekkel ajándékozták meg a Gyengénlátó Diákok Sportegyesületét, tanév végén biztosították a jól tanuló és jól sportoló gyerekek ajándékát. A Kollégium számára játékokat vásárolhattunk segítségükkel.
A nevelőtestület munkáját a gyengénlátó tanulók számára megfelelő, erős nyomatékot adó krétaadománnyal segítették. Rendszeresen részt vesznek a karácsonyi és tanévzáró rendezvényeinken. Személyes kapcsolatban vannak tanulóinkkal.

Labrador Kft.

A speciális eszközök beszerzését hosszú évek óta segíti a Labrador Kft. Partneri kapcsolatunk erős: a cég mintadarabokat biztosít az integrált oktatást támogató eszközkölcsönzőnk számára, rendszeresen adományoz iskolánk tanulóinak nagy értékű optikai eszközöket, intézményünk pedagógusai szakmai véleményt mondhatnak az eszközök beválásáról, jelzik a felmerült igényeket. A Labrador Kft. a hozzájuk forduló különleges igényű rászorulókat nagy figyelemmel, odaadással, rugalmassággal segíti a megfelelő eszköz kiválasztásában.
A Kft. elkötelezett vezetője és munkatársai az új, korszerű készülékek felkutatásával, biztosításával jelentősen növelik mind a fiatalok, mind az időskorú emberek esélyeit arra, hogy ne legyenek mások jóindulatára szorulva, hanem ép látású embertársaikhoz hasonlóan önálló, teljes életet éljenek. A Társaság széleskörű kapcsolatot ápol látássérült emberek érdekvédelmi szervezeteivel.

Informatika a látássérültekért Alapítvány

Iskolánkban jelentős azoknak a tanulóknak a száma, akik képernyő nagyító, képernyőolvasó szoftvert használnak, valamint diktafont. Tanulmányaik, munkájuk, közösségi tevékenységük során nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak számukra ezek az eszközök. Alkalmazásukkal korszerű, akadálymentesített környezetben tanulhatnak. Az Alapítvány az adományozott digitális diktafonokhoz mikrofonos fejhallgatót is biztosított. JAWS for Windows képernyőolvasó és MAGic képernyőnagyító szoftverfrissítésekben is többször részesültünk.

Mentőöv Gyermekeinkért 2002 Alapítvány

Kapcsolatunk folyamatos. Korszerű, olvasásra és írásra is alkalmas elektronikus olvasókészülékeket kaptunk az Alapítványtól. A kollégista tanulók részére iskolatáskákat, tolltartókat, dossziékat, füzeteket, szaloncukrot, játékot, többször ruhaneműt vehettünk át. Nagyítók, távcsövek vásárlását támogatták.

Nemzeti Gyermekmentő Alapítvány

Évek óta támogatják intézményünket, többek között komoly értékben korai fejlesztéshez eszközöket, csúszásgátló fóliát, olvasótáblákat, festéket, konzerveket, iskolatáskákat kaptunk.

Tündérkert Európai Alapítvány

Támogatónk a gyerekek szabadidős tevékenységéhez, a kollégisták esti foglalkozásaihoz járult hozzá. Kézműves foglakozáson felhasználható eszközöket, játékokat, társasjátékokat adományoztak. Idén tavasszal egy elektronikus olvasókészülék újdonságot adtak át.

Róna Optika

Több évtizedes támogatónk. Kedvezménnyel jutunk hozzá termékeikhez. Rendszeresen javítják a gyerekek szemüvegét. Konferenciáinkra, egyéb szakmai rendezvényeinkre sokszor kaptunk kölcsön új, kiváló minőségű optikai eszközöket bemutatás céljából.

BASF Hungária Kft.

Nagy értékű adományt kaptunk fejlesztő eszközök beszerzésére.

K&H Bank

A „K&H" gyógyvarázs a gyermekek teljes életéért”pályázat kiírásával tették lehetővé, hogy szemészeti rendelőnk új eszközöket vásárolhasson.

Gárdos, Füredi, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Iroda.

Számítógépekkel támogatták intézményünket.

Hangvilág Kft.

Szakmai rendezvényeinken új életvitelt segítő eszközök bemutatását teszik lehetővé.

Vészhelyzet 2002 Életmentő Alapítvány

Több éve támogatónk. Olvasótáblákat, csúszásgátló fóliát, elektronikus olvasókészüléket, számítógépeket, monitorokat, játékokat adományozott iskolánknak.

Magyar Optikus Ipartestület

Hosszú évek óta élvezik látássérült tanítványaink az Ipartestület és „A Látásért Alapítvány” figyelmét, támogatását. A MOI-től ajándékba kapott monitorok egy-egy felső tagozatos osztály tanulását, másnapi felkészülését segítették. Kasza László optikus úr jó minőségű adományai – szemüvegkeretek, tokok, napszemüvegek, polaroid előtétek, nagyító – hamar gazdára találtak. A kemény szemüvegtokokban nagy biztonságban vannak a drága szemüvegek, a polaroid előtétek fénykerülő diákjaink udvari játékát, utcai közlekedését teszik könnyebbé.

Meyra-Ortopédia Kft.

Támogatónk mindig értesít a kedvezményekről, a nagy mennyiségben szükséges csúszásgátló fóliát így könnyebben szerezzük be.

MOL

Miliőterápiás foglalkozásainkhoz a MOL által kiírt pályázatok segítségével biztosítjuk a szükséges eszközöket.

Novák Optika

Tanulóink szemüvegrendelésénél kapunk kedvezményt.

OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió

Munkatársai több éve önkéntes munkában a gyerekek számára örömteli és tartalmas diáknapi programokat szerveznek, melyeket pedagógusainkkal együttműködve személyesen bonyolítanak.

Soós és Soós Optika-Fotó

Szakmai rendezvényeken termékbemutatót tartanak, vásárláskor kedvezményeket biztosítanak számunkra.

Interton Elektroakusztikai KFT

Intézményünknek nagy értékű stúdió-berendezéseket, elektronikai eszközöket adományoztak. Az ajándékokat beszélgetés mellett adták át kollégáinknak, tanulóink képviselőinek. Részt vettek szakmai rendezvényünkön is.

Zahorecz Optika

Szemüvegkeretekkel támogatták tanulóinkat.

Molnár Optika

Szemüvegkeretekkel támogatták tanulóinkat.

Speciális Otthon Abony

Az otthon dolgozói játékokat és ruhát küldtek intézményünk nehéz sorsú tanulóinak.

  • Boldog Iskola
  • Támogassa intézményünket 1%