Különleges programjaink

 • Táborok

  KirándulásMinden nyáron megszervezzük honismereti táborunkat. A lelkes nevelőtanárok egész napra szórakoztató és pihentető programokat vezetnek a tábor környékének megismerésére. Természeti és kulturális nevezetességeket keresnek fel, szakszerűen vezetik végig múzeumokon, kiállításokon a gyerekeket. A csapatok egymás közötti vetélkedői, kézműves foglalkozások, éjszaki bátorságpróba, de még az oda- és visszautazás is nagy élmény szokott lenni. Minden nyárnak volt eddig valamilyen felejthetetlen, különleges eseménye is, mint amilyen az eltévedés, bőrig ázás, ajándékba kapott programlehetőség, a helyiek kimutatott szimpátiája, stb.

 • Barlangászás

  BarlangászásNagyon népszerűek a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Élményterápiás csoportja által vezetett barlangászások. A kiépítetlen barlangban tett „csúszás-mászás” csoportképző, jókedv-indukáló, erőfeszítésért sikert eredményező alkalmaira szülői és szemészorvosi engedély szükséges.

  FalmászásHasonlóan szigorú válogatás előzi meg a műfalmászást is, mert az nagy fizikai terheléssel jár.

 • Családi hétvégék

  4. és 7. osztályosok számára tartott családi hétvégék főszervezője a diákotthon. A felső tagozatba lépő tanulóinkat és családjaikat együtt fogadjuk az integráltan tanulókkal egy teljes hétvégére mindig tavasszal. A szakmai előadások mellett személyes konzultációs lehetőségek töltik ki az idő nagyobbik részét, de tréfás családi vetélkedő és egyéb, a gyerekek és szülők közös szórakozását szolgáló programok is szoktak lenni.

  A hetedikeseket a pályaválasztás, továbbtanulás témakörében szervezett iskolalátogatás, szakmai beszélgetés, tanácsadás, konzultáció programjaira hívjuk. A gyerekeknek és testvéreknek a szülőkével párhuzamosan futó játékokat, vetélkedőket, kézműves foglalkozásokat szervezünk.

 • Játékkölcsönzés

  Hétfőn délutánonként van nyitva a játékkölcsönző. Minden tanulónak lehetősége van saját felelősségre játékot kölcsönözni, amivel az osztályban vagy a diákotthonban játszhat. A csoportok is felfrissíthetik a játéktárukat, ha már unásig játszottak a régiekkel.

 • Miliőterápia

  MiliőterápiaA miliőterápia arra a régi tapasztalatra épül, hogy a csoportban végzett, értelmes, közös munka építi a személyiséget, csökkenti az agressziót. A diákotthonban a legnehezebben kezelhető, hátrányos helyzetű, halmozottan sérült gyerekekből kis csoportokat szerveztünk, ezek a csoportok egész tanévben dolgoznak valamilyen projekten. A Kertészek virágokat, zöldségeket, fűszernövényeket, gyümölcsfákat ültetnek és gondoznak. Az Építők szerszámoskamrát és madáretetőket építenek a kertben. A Festők kifestik a diákotthont és a szekrényeket. A Kézművesek pólókat batikolnak, Betlehemet készítenek, nemezelnek, kosarat fonnak. A csoportvezetők a nevelők közül kerülnek ki. A miliőterápia költségeit a MOL Új Európa Alapítványának Gyermekgyógyító Programja fedezi már harmadik éve. Az iskola pszichológusa 2011. márciusában Münchenben mutatta be a miliőterápiás világkongresszuson fotókkal, videóval illusztrálva a gyerekek munkáját. A beszámoló nagy sikert aratott, mivel a miliőterápia iskolai alkalmazása máshol nem ismert. A támogatásnak köszönhetően új csoportok indulhattak: babaápolók, környezetvédők, zenészek. A miliőterápia olyan gyógyító eljárás, amely a nehezen beszélő, sérült identitású felnőttek és gyerekek számára is örömet és sikerélményt hoz.

  A kézműves csoport már 3 éve sikeresen szerepel a „A Magyar Kézművességért Alapítvány” Betlehemi jászol pályázatán. Kiállítási jogot nyertek és szerepelnek a nyertes műveket bemutató albumban is.

 • Boldog Iskola
 • Támogassa intézményünket 1%