A Kollégiumunkról általában

Közösségi teremA 80 férőhelyre az ország minden részéről érkeznek gyerekek, többségében fiúk, évek óta 92-96 %-os a kihasználtság. Az elhelyezés 2-3 ágyas szobákban, lehetőleg a gyerekek kívánsága szerint, nemenként és korcsoportonként történik. Szintenként 2-2 nagy közösségi terem áll a játszani, beszélgetni óhajtó gyerekek rendelkezésére. A bentlakó tanulókat gyermekfelügyelők és nevelőtanárok látják el.

Vasárnap estétől péntek estig három nővér váltja egymást, hogy a gyengélkedő, beteg gyerekek szakszerűen legyenek ellátva. Az egészségügyi részleg vállalja a szakorvoshoz, a szükséges kontroll vizsgálatokra, a műtétekhez elengedhetetlen laborvizsgálatokra kísérést, kímélve ezzel a dolgozó szülők éves szabadságát. Egy-két napos betegségek, gyengélkedések esetében a gyerekek nem is feltétlenül utaznak haza, a betegszobán ellátjuk őket, ellenőrzés mellett játszanak, filmet néznek, rádiót vagy mesét hallgatnak és akár segítséggel tanulhatnak is. A lábadozás idején arra is van lehetőség, hogy délelőtt iskolában legyenek, délután pedig a betegszobában pihenjenek.

A diákotthoni munka tervezéséhez a Helyi Pedagógiai Programot, a Kollégiumi alapprogramot használják a nevelőtanárok, de figyelembe veszik a Budapest Tantervet is. A nevelőtanárok is készítenek egyéni fejlesztési tervet minden tanuló számára, ezzel segítve a személyre szabott foglalkozást, az egyéni haladási tempó biztosítását, a differenciálást a délutáni munkában is.

Szöveges értékelés A nevelési munkaközösség kidolgozta a tanulók életkorához és egyéni fejlődéséhez illeszkedő szöveges értékelést. Ezt minden év végén, a bizonyítvánnyal együtt kapják meg a gyerekek, az alsó tagozatban saját rajzukkal díszítetten.

  • Boldog Iskola
  • Támogassa intézményünket 1%